KUD 'Matija Gubec' održao skupštinu: Izabran novi predsjednik

Admin   05. 03. 2024.   Vijesti   05. 03. 2024.

KUD 'Matija Gubec' održao skupštinu: Izabran novi predsjednik

U subotu, 2. ožujka 2024. godine, održana je redovna i izborna skupština Kulturno – umjetničkog društva 'Matija Gubec'. 

Najvažnije točka dnevnog reda bio je svakako izbor predsjednika KUD – a. Za novog je predsjednika izabran Josip Pasanec, dosadašnji potpredsjednik. Nakon pola stoljeća članstva u KUD – u i četvrt stoljeća na čelu, Božidar Sačer odlučio se povući s mjesta predsjednika i prepustiti kormilo mladim snagama. No, to ne znači povlačenje sa svih dužnosti ili aktivnog članstva u KUD – u. Naime. Pasanec i Sačer samo su zamijenili mjesta, obzirom da je Sačer izabran za potpredsjednika te će sada on biti desna ruka Pasancu, koji je član KUD – a već 20 godina te 12 godina potpredsjednik.

Osim toga, podnesena su i prihvaćena izvješća u radu i financijsko izvješće za proteklu godinu. Istaknut je bogat popis nastupa tijekom 2023. godine. Osim nastupa na brojnim obilježavanjima važnih datuma, priredbama i manifestacijama u Gornjoj Stubici, istaknimo da je Tamburaški orkestar sudjelovao na manifestacijama u Lazu Bistričkom, Slavonskom Kobašu i Dugom Selu, Dječja folklorna skupina u Kupljenskom Hruševcu i Lazu. Starija folklorna skupina odradila je i nastupe u Maču, Maruševcu, Bjelovaru, ali i Poljskoj, dok je Ženska izvorna skupina pjevala u Bjelovaru, Slavonskom Kobašu i Donjoj Stubici.

I za ovu godinu veliki su planovi, pa će društvo, osim nastupa na manifestacijama i događanjima u Gornjoj Stubici, sudjelovati na županijskoj smotri tamburaških sastava i orkestara, zatim u Posavskim Bregima, na Sljemenu, u Ilači na Susretima KUD – ova, a tu su i brojni dugi pozivi za gostovanjima koji još nisu točno definirani. Također, u planu je i gostovanje na nekom od međunarodnih festivala u Kosovu, Makedoniji, Albaniji ili Turskoj, što je u fazi pregovora i realizacije dogovora, a KUD će, kao i do sada, sudjelovati u organizaciji 'Jurjeva 2024.' i Gupčeve kestenijade u listopadu te organizirati Međunarodni folklorni festival u lipnju i Božićni koncert u prosincu.

Osim brojnih članova KUD – a, skupštini je prisustvovao i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, kao i savjetnik KUD – a za kulturu i međunarodna gostovanja Vedat Zogejani.

(Jelena Klanjčić, zagorje.com)

Galerija objave:

DSC_1602 (2).JPGDSC_1604 (2).JPGDSC_1605 (2).JPGDSC_1606 (2).JPGDSC_1609 (2).JPGDSC_1610 (2).JPGDSC_1613 (2).JPGDSC_1616 (2).JPGDSC_1618 (2).JPGDSC_1619 (2).JPG