Održana 4. Likovna kolonija u organizaciji UBDR Sveti Juraj Gornja Stubica

Admin   04. 09. 2023.   Vijesti   04. 09. 2023.

Održana 4. Likovna kolonija u organizaciji UBDR Sveti Juraj Gornja Stubica

U subotu 02. rujna 2023. godine održana je 4. Likovna kolonija u organizaciji UBDR Sveti Juraj Gornja Stubica. 

Na početku likovne kolonije prisutnima su se obratili gosp. Stjepan – Svemirko Čekolj ispred Općine Gornja Stubica, koji je pohvalio rad UBDR Sveti Juraj te im zahvalio na sudjelovanju u svim manifestacijama na području naše općine i predstavljanju Općine širom Hrvatske, zatim  ravnateljica Dječjeg vrtića JUREK gđa Božica Hrestak, te predsjednik i tajnik UBDR Sveti Juraj gosp. Nenad Barimac i Stjepan Lešković.

Na likovnu koloniju odazvala su se 33 umjetnika, koji su naslikali čak 40 slika. Ove godine partner u likovnoj koloniji bio je Dječji vrtić JUREK u čijem prostoru se i održavala likovna kolonija, a sav fundus slika ponuditi će se na aukciji u 11. mjesecu, te će se sav prihod od prodaje slika uplatiti dječjem vrtiću za njihove potrebe. Dogovorena je suradnja s Udruženjem obrtnika Stubica te Turističkom zajednicom Gupčev kraj oko organizacije aukcije i prodaje slika.

Udruga branitelja ovim putem zahvaljuje vrijednim djelatnicima dječjeg vrtića na doručku i ručku za sudionike, vinarima na donaciji vina te svima koji su svojim angažmanom pomogli oko pripreme i provođenja kolonije, kao i svim umjetnicima koji su se odazvali.

Iz Dječjeg vrtića Jurek pak zahvaljuju udruzi branitelja na organizaciji likovne kolonije i ideji da sredstva od prodaje slika doniraju gornjostubičkom vrtiću.

 - Radosna sam što se u našem vrtiću okupilo toliko dobrih i plemenitih ljudi u nakani da se realizira izuzetno humana ideja, a ta je da sav prihod od prodaje radova ide za potrebe djece u našem vrtiću. Hvala našim dragim prijateljima iz UBDR Sveti Juraj koji su pokretači ove ideje i organizatori kolonije kao i Općini Gornja Stubica koja je pokrovitelj ovog susreta. Ideja za plemenit cilj umjetnicima je sigurno bila motivacija, a prekrasan krajolik na prelijep dan inspiracija – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Jurek Božica Hrestak.

Galerija objave:

1.jpg2.jpgDSC_6472 (2).JPGDSC_6473 (2).JPGDSC_6475 (2).JPGDSC_6478 (2).JPGDSC_6479 (2).JPGDSC_6484 (2).JPGDSC_6490 (2).JPGDSC_6496 (2).JPGDSC_6498 (2).JPGDSC_6508 (2).JPG