Reorganizirali smo prostor vrtića i omogućili upis za čak 115 djece!

Admin   24. 08. 2023.   Vijesti  

Reorganizirali smo prostor vrtića i omogućili upis za čak 115 djece!

Nadomak Gupčeve lipe i Crkve svetog Jurja mučenika po kojem je i dobio ime, smjestio se Dječji vrtić ˝Jurek˝ koji je s radom počeo u studenom 2021. godine. To je ustanova koji ima status EKO vrtića, gdje se ubiru plodovi iz vrta, gdje je provedena edukacija, ali i sigurnosno-preventivni program za djecu predškolske dobi čiji je cilj smanjivanje ranjivosti i izloženost raznim oblicima zlostavljanja, a ove je godine, vrtić bio domaćin stručnog skupa za pripravnike odgojitelje i stručne suradnike za područje cijele Krapinsko - zagorske i Zagrebačke županije. Još jedna posebnost ove institucije je da je njegov osnivač, Općina Gornja Stubica, uz vodstvo vrtića u samo mjesec i pol dana omogućio da se vrtić proširi, odnosno da se prošire njegovi kapaciteti, a da se pritom vizura zgrade ne promijeni već se to učinilo unutar postojećeg kapaciteta o čemu je detaljnije govorio gornjostubički načelnik Jasmin Krizmanić.

 Posebno me raduje da smo prošle godine smjestili svu djecu, a ove godine bile su značajno veće potrebe za upisom. Uspjeli smo to riješiti i sada smo povećali kapacitet vrtića na 115 djece što je, gledajući situaciju kakva je bila prije sedam, osam godina kada smo vrtić projektirali i prijavili na EU fondove, veliko je zadovoljstvo. Ispravno smo postupili i projektirali vrtić koji omogućava da se unutar vrtića mogu povećati određene skupine. Drago mi je da smo u tome uspjeli u vrlo kratkom roku i da su svi odradili svoj dio posla – rekao je načelnik Krizmanić, a ravnateljica Dječjeg vrtića ˝Jurek˝ Božica Hrestak posebno je istaknula kako se prepoznaje važnost predškolskog odgoja bez obzira na status roditelja.

- Sva djeca s područja Općine Gornja Stubica čija su oba roditelja zaposlena, njih 37, imat će mjesto u našem vrtiću. Sada imamo prekrasan prostor koji se uklapa u vizuru vrtića. Na taj način dobili smo dodatnih 80 kvadrata prostora koji se u svakom trenutku može ponovno staviti u funkciju višenamjenskog prostora. Veseli nas činjenica da smo, u odnosu na prošlu godinu, dobili tri puta više zahtjeva za upis u slučajevima gdje su oba roditelja zaposlena. Veći je broj zahtjeva došao od roditelja gdje je jedan od njih zaposlen – objasnila je ravnateljica Hrestak dodavši kako će za dodatnu skupinu djece zaposliti još dvije odgajateljice.

No, kako ističe Hrestak, izazova će biti i dalje u vidu nedostatka stručnog kadra, a još jedan izazov s kojim će se susresti je da se svakom djetetu osigura pravo na upis, ali vjeruje da će se osluškivanjem potreba i suradnjom na njih i odgovoriti.

Inače, ova će institucija 2. rujna biti domaćin umjetnicima, članovima likovne kolonije, čija će djela biti ponuđena na aukciji, a sav prihod od prodaje namijenjen je djeci u vrtiću ˝Jurek˝.

Tekst preuzet sa Zagorje.com

Galerija objave:

dv jurek-novi.webpdv - natpis.webpdv - cijeli.webp