Općina Gornja Stubica
☰ Izbornik
Početna stranica Panorama Gornje Stubice Novosti ODLUKA O DONOŠENJU PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA - PROČIŠĆENI TEKST STRATEGIJA RAZVOJA OPĆINE GORNJA STUBICA PROVEDBENI PROGRAM OPĆINE GORNJA STUBICA ZA RAZDOBLJE 2022. - 2025. GODINE DJEČJI VRTIĆ JUREK OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2021. GODINE IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2017. POREZ NA NEKRETNINE OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017. GODINE SAVJET MLADIH OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017 MJESNI ODBORI NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONAJ STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2018. GODINU JEDNOSTAVNA NABAVA PRIKUPLJANJE OTPADA NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA PLAN GOSPODARENJA OTPADOM IV. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA III. IZMJENE I DOPUNE PROSTRONOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA U OPĆINI GORNJA STUBICA 2017. GODINE BAGATELNA NABAVA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2013. LOKALNI IZBORI 2013. NATJEČAJI I JAVNI POZIVI ANTIKORUPCIJA OPĆINSKI KALENDAR DOGAĐANJA ZA 2014. GODINU USTROJ OPĆINE GORNJA STUBICA GORNJOSTUBIČKA ETNO SELA II Ciljane izmjene i dopune prostornog plana uređenja Općine Gornja Stubica OBRASCI PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA ZAKONI IZ PODRUČJA DJELOVANJA LOKALNE SAMOUPRAVE JAVNA NABAVA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONJA STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2016. GODINU PRIJEVREMENI IZBORI ZA ZASTUPNIKE U HRVATSKI SABOR 2016. PRORAČUN OPĆINE GORNJA STUBICA O Gornjoj Stubici Dokumenti Politika Gospodarstvo Turizam Institucije Ostale udruge Udruge u kulturi Sportske udruge Izjava o pristupačnosti Izjava o privatnosti Kontakt
☰ Izbornik
× Početna stranica Panorama Gornje Stubice Novosti ODLUKA O DONOŠENJU PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA - PROČIŠĆENI TEKST STRATEGIJA RAZVOJA OPĆINE GORNJA STUBICA PROVEDBENI PROGRAM OPĆINE GORNJA STUBICA ZA RAZDOBLJE 2022. - 2025. GODINE DJEČJI VRTIĆ JUREK OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2021. GODINE IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2017. POREZ NA NEKRETNINE OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017. GODINE SAVJET MLADIH OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017 MJESNI ODBORI NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONAJ STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2018. GODINU JEDNOSTAVNA NABAVA PRIKUPLJANJE OTPADA NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA PLAN GOSPODARENJA OTPADOM IV. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA III. IZMJENE I DOPUNE PROSTRONOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA U OPĆINI GORNJA STUBICA 2017. GODINE BAGATELNA NABAVA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2013. LOKALNI IZBORI 2013. NATJEČAJI I JAVNI POZIVI ANTIKORUPCIJA OPĆINSKI KALENDAR DOGAĐANJA ZA 2014. GODINU USTROJ OPĆINE GORNJA STUBICA GORNJOSTUBIČKA ETNO SELA II Ciljane izmjene i dopune prostornog plana uređenja Općine Gornja Stubica OBRASCI PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA ZAKONI IZ PODRUČJA DJELOVANJA LOKALNE SAMOUPRAVE JAVNA NABAVA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONJA STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2016. GODINU PRIJEVREMENI IZBORI ZA ZASTUPNIKE U HRVATSKI SABOR 2016. PRORAČUN OPĆINE GORNJA STUBICA O Gornjoj Stubici Dokumenti Politika Gospodarstvo Turizam Institucije Ostale udruge Udruge u kulturi Sportske udruge Izjava o pristupačnosti Izjava o privatnosti Kontakt

Ministrica kulture stigla na povijesnu misu u Župnu crkvu u Gornju Stubicu: To je put kojim nastavljamo!

21.11.2022.

Župna Crkva svetog Jurja Mučenika u Gornjoj Stubici zasjala je u novom ruhu, a što je najvažnije, ne samo izgledom i novom obnovljenom fasadom, već i učvršćenim temeljima i brojnim zahvatima koji ju sada čine sigurnijom i stabilnijom.

Radovi su koštali 5.146.004,65 kuna te su financirani u potpunosti iz Fonda solidarnosti preko Ministarstva kulture i medija. Uz konstruktivnu obnovu završena je i cjelovita obnova, jer je Župa odmah nakon potresa, uz pomoć Zagrebačke nadbiskupije, Krapinsko-zagorske županije, Općine Gornja Stubica i samih župljana, obnovila unutrašnjost crkve.

Kruna ove povijesne obnove bilo je zahvalno misno slavlje na koje je stigla i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Svetu misu i blagoslov crkve predslavio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački u zajedništvu s uprviteljem naše Župe vlč. Nikolom Jurkovićem, vlč. Dubravkom Škrlinom Hrenom i vlč. Stjepanom Lukec, a svojim izvedbama upotpunio crkveni zbor pod ravnanjem Ivice Kontenta

Osim Župne crkve, iz Fonda je obnovljena kapela sv. Sebastijana i Fabijana u Slanom Potoku, također stradala u potresu, čija je vrijednost radova bila 1.200.000 kuna, a kraju su privode i radovi na obnovi župnog dvora koji će služiti kao smještaj umjetnina, vrijedni 3.569.000 kuna.

Ministrica je iskazala zadovoljstvo uspješnim provođenjem ova tri projekta. -Crkva je obnovljena po najvišim konzervatorskim standardima, uz veliki napor projektanata, izvođača i majstora koji su radili i restauratorske radove. U svakom je smislu zasjala u nekom novom svjetlu i vidimo danas i po punoj crkvi da su se i vjernici odazvali ovom slavlju, ali ono što smo čuli od župnika je da su doprinijeli i financijski završetak cjelovite obnove. To je onaj put kojim ćemo nastaviti obnavljati sva ostala sakralna kulturna dobra – rekla je ministrica Nina Obuljen Koržinek.

-U ovom trenutku, putem Ministarstva kulture i medija provodi se više od 280 projekata obnove u devet županija, nakon zagrebačkog i petrinjskog potresa, ukupne vrijednosti više od 5 milijardi kuna i zato smo sretni svaki put kad možemo svjedočiti ovakvom događaju – dodala je ministrica.

Upravitelj gornjostubičke Župe, vlč. Nikola Jurković, zahvalio je ministrici na dolasku, kao i na novčanim sredstvima koje je ministarstvo osiguralo za obnovu župne crkve, kapele Sv. Sebastijana i Fabijana u Slanom potoku, ali i za obnovu župnog dvora. Vlč. Nikola Jurković zahvalio i Zagrebačkoj nadbiskupiji, koja je također pomogla u obnovi župne crkve.

Ministarstvu i Vladi RH zahvalio je načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić.

Nije mala stvar u jednoj ovakvoj, relativno maloj sredini, poput Gornje Stubice osigurati tako značajna sredstva. Veliko hvala Vladi na razumijevanju za probleme koje smo imali nakon razornog potresa i, dakako, ne mogu ne reći da očekujem i da će obnova obiteljskih kuća konačno krenuti onako kao što je rečeno, dakle, početkom iduće godine – rekao je načelnik Jasmin Krizmanić.

Općina Gornja Stubica

ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail:
Izrada web stranica: ITB internet usluge