NK Matija Gubec osvojio titulu prvaka 2. Zagorske županijske nogometne lige

Admin   28. 05. 2024.   Vijesti   28. 05. 2024.

NK Matija Gubec osvojio  titulu prvaka 2. Zagorske županijske nogometne lige

U Gornjoj Stubici organizirana je proslava naslova prvaka Nogometnog kluba Matija Gubec u 2. Zagorskoj županijskoj nogometnoj ligi, uz revijalnu utakmicu koju su seniori odigrali protiv veterana i kadeta. Predstavnik Nogometnog saveza, Božidar Smrekar uručio je pehar i medalje igračima, stručnom stožeru i vodstvu kluba. Također je nagradu primio i Antun Strjački kao najbolji strijelac lige. Nama je to bila prilika da porazgovaramo s ljudima iz kluba. Za početak smo sezonu koja je klubu donijela titulu prokomentirali s trenerom, Nenadom Jakopcem. „Čestitke prije svega igračima koji su napravili taj uspjeh. Uspjeli smo se odmah vratiti u 1. ligu. Klubovi i savez su bili razumni, pa nismo igrali doigravanje jer nije imalo smisla. Sam početak sezone nije bio najbolji. Imali smo kiks od Vatrogasca, pa od Toplica, pa remi s Đalskim. Nakon toga nanizali smo deset pobjeda do poraza u Mihovljanu. Posljednja četiri kola su bila rutina. Imali smo najboljeg strijelca lige i još jednom čestitke dečkima. Bilo nas je 14-15 i to smo uspjeli zadržati uz kartone i ozljede. Trebat ćemo se pojačati s tri-četiri igrača. Treba ostaviti ovaj kadar igrača koji su zaslužili igrati prvu ligu, a s pojačanjima bi mogli biti konkurentni.“, rekao je trener Jakopec.

Predsjednik kluba, Jasmin Krizmanić istaknuo je da je ovo lijep uspjeh, ali je najbitnije da su uspjeli u naumu da sačuvaju klub i u tri godine stvorili u svim kategorijama određenu kvalitetu. „Prva momčad je u fokusu svima koji su vezani za nogomet. Mi smo se uspjeli stabilizirati nakon pukog preživljavanja u prošlim godinama. To je rezultat dobrog rada stručnog dijela kluba, gdje imamo prvoklasnog trenera. Moram istaknuti pokretača svega, dopredsjednika Vladimira Haramusteka, koji daje veliki doprinos i zaslužan je oko svega što se u klubu događa. U tri godine smo postavili klub na noge i svakako da možemo biti zadovoljni. Mi smo kroz dugu povijest nogometa klub koji je između prve i druge županijske liga. Naravno da nam je cilj da momčad bude stabilan prvoligaš. Ipak najvažnije su nam mlađe kategorije. Mi imamo oko sto nogometaša i to je uspjeh za naše mjesto, da smo uspjeli veliki broj klinaca vezati za sport.“, rekao je Jasmin Krizmanić.

Kako je predsjednik Krizmanić istaknuo važnost rada s mladima, o tom smo dijelu rada kluba razgovarali s voditeljem omladinskog pogona i trenerom kadeta i starijih pionira, Nikolom Svibenom. On je istaknuo zadovoljstvo rezultatom i radom ekipa u mlađim kategorijama. Sve su kategorije u prvim županijskim ligama i svi su u gornjem dijelu ljestvice. „Ove godine prvi puta imam kadete, ali nemamo juniore jer smo mala sredina. Ipak, zadovoljni smo i nadamo se da će čim više djece doći do seniorske ekipe. Prošle godine smo otvorili kategoriju zagića, a ove godine i prstića. U omladinskom pogonu rade domaći treneri. Nema tu nekog interesa, nego rad u omladinskom pogonu temeljimo na ljubavi prema nogometu, ljubavi prema svom mjestu i ljubavi prema klubu.“, rekao je Sviben.

Izvor: https://radio-stubica.hr/nk-matija-gubec-primio-pobjednicki-pehar-i-proslavio-titulu-prvaka-2-zagorske-zupanijske-nogometne-lige/

Galerija objave:

DSC_3687 (2).JPGDSC_3690 (2).JPGDSC_3697 (2).JPGDSC_3702 (2).JPGDSC_3705 (2).JPGDSC_3712 (2).JPGDSC_3726 (2).JPGDSC_3734 (2).JPGDSC_3740 (2).JPGDSC_3743 (2).JPGDSC_3752 (2).JPGDSC_3754 (2).JPGDSC_3759 (2).JPGDSC_3761 (2).JPGDSC_3764 (2).JPGDSC_3772 (2).JPGDSC_3781 (2).JPGDSC_3792 (2).JPGDSC_3801 (2).JPG