Muzej prije škole: Djeca izradila suvenire, ali i proširila znanje o povijesti svojega kraja

Admin   04. 09. 2023.   Vijesti  

Muzej prije škole: Djeca izradila suvenire, ali i proširila znanje o povijesti svojega kraja

Muzej seljačkih buna već tradicionalno je, proteklog tjedna, tjedan prije početka nove školske godine, održao edukativno – kreativne radionice nazvane 'Muzej prije škole'.

U prostorima Muzeja, djeca su se družila i tijekom pet dana svašta naučila.

Prisjetili su se kakav su školski pribor koristili naši djedovi i bake te se okušali u pisanju guščjim perjem, a zatim izradili pernice i stalke od papira.

Posjetili su trodijelnu izložbu '16. trijenale zagorskog suvenira', gdje su razgledali dječje igračke Ane i Slavka Ivanića, upoznali se s tradicijskom motivima suvenira i izradili svoje suvenire u tehnici gline.

Kroz film i stručno vodstvo proširili su svoja znanja o Seljačkoj buni, Matiji Gupcu i Gupčevoj lipi, a druženje završili igrama.

Održana je i radionica 'Vitezovi i dame', gdje su ih dočekali kostimirane dame i vitez i približili im tako srednjovjekovni svijet. Na toj su radionici bojali drvene magnete, ali su se i okušali u streličarenju, a posebno im se svidjelo oslikavanje lica te druženje uz pečeni kukuruz.

U posljednju su se radionicu uključile i njihove obitelji, pa su tako roditelji i bake zajedno s djecom izradili pop up čestitke.

 

Preuzeto sa zagorje.com

Galerija objave:

1.webp2.webp3.jpg4.jpg5.webp7.jpg8.jpg9.webp10.jpg11.jpg12.jpg13.webp14.webp15.jpg16.jpg17.jpg18.jpg19.jpg