Obavijest o ponovnim slavljima mise u župi

04.05.2020.

 

Poštovani župljani!
 
Vlada Republike Hrvatske donijela je u četvrtak, 23. travnja 2020. godine, zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojima se propisuje postupno popuštanje uvedenih mjera, te s tim u vezi dopuštanje i vjerskih okupljanja od 2. svibnja 2020. godine, čija je obustava bila donesena Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.
Na temelju odluke Vlade i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od subote, 2. svibnja, započinjemo s ponovnim slavljenjem svetih Misa u našoj župi. Mise tijekom tjedna slave se prema rasporedu župnog listića u  župnoj crkvi i kapelama, držeći se svih preporuka i mjera o higijeni i dezinfekciji.

Nedjeljne mise od nedjelje, 3. svibnja, slave se u župnoj crkvi prema rasporedu: 8:00, 10.00 i 17:00 sati. Postavljen je razglas oko župne crkve pa će se moći sudjelovati i pratiti sv. Misu na otvorenom prostoru.


Sakrament krštenja i vjenčanja moguće je slaviti uz propisane epidemiološke mjere i preporuke, a za dogovor i informacije kontaktirajte župni ured telefonski, putem e-maila ili u uredovno vrijeme. Slavlja pričesti i svete potvrde odgođeni su i dalje do daljnjeg.


Sakramentu ispovijedi zbog propisanih mjera o dezinfekciji i dalje se ne može pristupiti u ispovjedaonicama u crkvi, već se obavlja po dogovoru sa svećenikom u nekom drugom prostoru. Svibanjske pobožnosti započinju od subote 2. svibnja pola sata prije sv. Mise.


Župni ured započinje s radom od utorka,  5. svibnja, u redovitom radnom vremenu od 9:00 do 10:00 sati i od 17:00 do 18:00 sati, no i dalje je moguće uredske poslove obavljati telefonski ili putem e-maila.


Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike i dalje se ne održava, ali lijepo molimo da vjeroučenici sa svojim roditeljima počnu dolaziti redovito na sv. Misu nedjeljom.


U vidu sprječavanja zaraze, opreza i zaštite zdravlja ljudi i dalje smo pozvani pridržavati se preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo o fizičkom distanciranju, pojačanoj osobnoj higijeni, pojačanoj higijeni prostora i praćenju zdravstvenog stanja.


Dok u ovo uskrsno vrijeme razmatramo otajstvo Kristove slavne pobjede nad smrću i nad grijehom, našu pozornost usmjerujemo prema svima koji proživljavaju teške trenutke neizvjesnosti, straha i tjeskobe, pružajući im molitvom i djelima ljubavi snagu Radosne vijesti.

                                              Upravitelj Župe vlč. Nikola Jurković

 

 

Novosti

28.05.2020 U TIJEKU RADOVI NA UREĐENJU PRITOKA POTOKU HUM U GORNJOJ STUBICI

U tijeku su radovi na uređenju pritoka potoku Hum u Gornjoj Stubici koji se nalazi neposredno uz županijsku lokalnu cestu Ulica Gupčevoj lipi - Trg sv. Ju ...

28.05.2020 OVAJ PETAK U GORNJOJ STUBICI MOBILNO RECIKLAŽNO DVORIŠTE

Obavještavaju se mještani Općine Gornja Stubica da će se dana  29. svibnja 2020.  godine (PETAK) u vremenskom razdoblju od 08.00 do ...

Prikaži još novosti

PROJEKTI OPĆINE GORNJA STUBICA FINANCIRANI SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

Zeleni Gupčev kraj

            Naziv projekta: Zeleni Gupčev kraj Šifra: KK. 06.3.1.07.0074 Fond: Kohezijski fond 2014. – 2020. Nositelj: Grad Donja St ... nastavak

Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Šagudovec - Sekirevo Selo

  OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Šagudovec – Sekirevo Selo ... nastavak

Izrada Strategije razvoja Općine Gornja Stubica za razdoblje 2018. - 2028.

    OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj Strategija razvoja Općine Gornja Stubica za razdoblje do 2028. g ... nastavak

Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u Gornjoj Stubici

  OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u Gornjoj Stubici     & ... nastavak


 

Zaštita osobnih podataka:

Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: