U GORNJOJ STUBICI IZGRAĐENA GOTOVO DVA KILOMETRA NOVOG NOGOSTUPA

14.03.2019.

U srijedu, 13. ožujka 2019.g. obilježen je završetak izgradnje nogostupa uz županijsku cestu od Gornje Stubice prema Svetom Mateju.

Nogostup u duljini od 1875 metara izgrađen je u dvije dionice, od raskrižja za Hum Stubički do naselja Jakšinec kod skretanja za zaseok Jakšići u duljini od 1840 metara te u duljini od 35 metara u Svetom Mateju poslije Područne škole.

Izgradnja nogostupa koštala je gotovo 3 i pol milijuna kuna od čega je Ministarstvo unutarnjih poslova RH iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske osiguralo 70% sredstava koje je Općina Gornja Stubica dobila temeljem natječaja Ministarstva na koji se javila, dok su preostalih 30% sredstava osigurali Županijska uprava za ceste Krapinsko-zagorske županije i Općina Gornja Stubica.

Izgradnjom navedenog nogostupa povećana je sigurnost pješaka, osobito djece u prometu, koja svakodnevno koriste nogostup za odlazak do Osnovne škole Matije Gupca i za dolazak kući, a mještani Huma Stubičkog i Jakšinca za bolji i sigurniji dolazak do centra Gornje Stubice kako bi obavili svakodnevne obveze.

Na otvaranju novoizgrađenog nogostupa nazočni su bili zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec, načelnik Policijske postaje Donja Stubica Ivica Krivak sa suradnicima, voditelj Odjela za građenje i izvanredno održavanje županijskih i lokalnih cesta Županijske uprave za ceste KZŽ Krunoslav Krklec, predstavnici izvođača radova - direktor poduzeća Niskogradnja Hren d.o.o. Mladen Hren s suradnicima, predstavnik projektanata koji su izradili projekt nogostupa - direktor poduzeća Zagorje Pro-Kon d.o.o. Dubravko Kampuš, predsjednica Školskog odbora Osnovne škole "Matije Gupca" Nataša Mirt te predstavnici medija.

Načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić zahvalio je Ministarstvu unutarnjih poslova RH, Krapinsko-zagorskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste KZŽ na partnerstvu u projektu.

 


Novosti

26.03.2019 ODAVANJE POČASTI RUDOLFU PEREŠINU POVODOM NJEGOVOG ROĐENDANA

U ponedjeljak 25. ožujka 2019.g., povodom rođendana Rudolfa Perešina odana je počast, položen vijenac i upaljeni su lampioni kod biste Rudolfa Per ...

25.03.2019 U prostoru dvorca Oršić u Gornjoj Stubici održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program ovogodišnje manifestacije Babičini kolači

U ponedjeljak, 25. ožujka 2019. godine u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena 13. po redu manife ...

25.03.2019 ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA GORNJOSTUBIČKE UDRUGE BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA "SVETI JURAJ"

U subotu, 23. ožujka 2019. u prostoru Sportskog centra u Gornjoj Stubici održana je redovna godišnja izvještajna skupština gornjostubi ...

Prikaži još novosti

 

Zaštita osobnih podataka:

Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: