U DUBOVCU U ZASEOKU JAKOPOVIĆI ODRŽANA SVETA MISA I BLAGOSLOV NOVOIZGRAĐENOG RASPELA

01.10.2018.

U subotu, 29. rujna 2018. godine u Dubovcu u zaseoku Jakopovići održana je sveta misa i blagoslov novoizgrađenog raspela.

Misu i blagoslov predvodio je upravitelj župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici vlč. Nikola Jurković.

Inicijativu za izgradnju raspela pokrenuo je  Josip Jakopović koji je s braćom Dragutinom i Ivanom darovao i zemljište za postavu raspela.

Radove su izvodili Stjepan Jakopović, Branko, Matija i Marko Jakopović te Josip Jakopović.

Poduzeće "Etos-Beton" iz Gornje Stubice vlasnika Matije Leškovića izradilo je raspelo, Dragutin Jakopović donirao je mramorne ploče, a Vladimir Jakopović je izvršio bojanje raspela.

Općina Gornja Stubica financijski je pomogla u kupnji raspela, nabavci materijala te je financirala zemljane radove i rad stroja oko uređenja zemljišta na kojem se nalazi raspelo.

Nakon mise i blagoslova, u kući Josipa Jakopovića održan je prigodni domjenak za sve prisutne kojeg su organizirali i pripremili mještani zaseoka Jakopovići u Dubovcu.

Na cjelokupnom programu nazočni su bili načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gornja Stubica Gordana Jakopović, mještani Dubovca, Selnice i okolnih naselja.

 


Novosti

20.02.2019 OVE SUBOTE U GORNJOJ STUBICI MOBILNO RECIKLAŽNO DVORIŠTE

Obavještavaju se mještani Općine Gornja Stubica da će se dana  23. veljače 2019.  godine (subota) u vremenskom razdoblju od 08.00 ...

19.02.2019 IZGRAĐEN NOGOSTUP ISPRED ZGRADE DOMA ZDRAVLJA U GORNJOJ STUBICI

Jučer su završeni radovi na izgradnji nogostupa ispred zgrade Doma zdravlja u Gornjoj Stubici. Izgradnjom nogostupa  ponovno je stavljen u funkc ...

18.02.2019 ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD-a SVETI MATEJ

U subotu 16. veljače 2018. godine održana je Izvještajna skupština DVD-a Sveti Matej, koje djeluje unutar Vatrogasne zajednice Općine Gornja ...

Prikaži još novosti

 

Zaštita osobnih podataka:

Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: