U DUBOVCU U ZASEOKU JAKOPOVIĆI ODRŽANA SVETA MISA I BLAGOSLOV NOVOIZGRAĐENOG RASPELA

01.10.2018.

U subotu, 29. rujna 2018. godine u Dubovcu u zaseoku Jakopovići održana je sveta misa i blagoslov novoizgrađenog raspela.

Misu i blagoslov predvodio je upravitelj župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici vlč. Nikola Jurković.

Inicijativu za izgradnju raspela pokrenuo je  Josip Jakopović koji je s braćom Dragutinom i Ivanom darovao i zemljište za postavu raspela.

Radove su izvodili Stjepan Jakopović, Branko, Matija i Marko Jakopović te Josip Jakopović.

Poduzeće "Etos-Beton" iz Gornje Stubice vlasnika Matije Leškovića izradilo je raspelo, Dragutin Jakopović donirao je mramorne ploče, a Vladimir Jakopović je izvršio bojanje raspela.

Općina Gornja Stubica financijski je pomogla u kupnji raspela, nabavci materijala te je financirala zemljane radove i rad stroja oko uređenja zemljišta na kojem se nalazi raspelo.

Nakon mise i blagoslova, u kući Josipa Jakopovića održan je prigodni domjenak za sve prisutne kojeg su organizirali i pripremili mještani zaseoka Jakopovići u Dubovcu.

Na cjelokupnom programu nazočni su bili načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gornja Stubica Gordana Jakopović, mještani Dubovca, Selnice i okolnih naselja.

 


Novosti

22.10.2018 U GORNJOJ STUBICI ODRŽANA TRADICIONALNA GUPČEVA KESTENIJADA

U nedjelju, 21. listopada 2018.g.  u Gornjoj Stubici kod Gupčeve lipe održana je tradicionalna Gupčeva kestenijada - mošt rezanec i kesten puc ...

22.10.2018 U GORNJOJ STUBICI OBILJEŽEN DAN OKLOPNE BOJNE 2. GARDIJSKE BRIGADE "GROMOVI"

U organizaciji Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade "Gromovi" i Kluba oklopne bojne Zagrebačke podružnice i uz suorganizaciju Općine Gorn ...

Prikaži još novosti

 

Zaštita osobnih podataka:

Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: