POSJET ČLANOVA GORNJOSTUBIČKE UDRUGE BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA "SVETI JURAJ", OPĆINSKOG NAČELNIKA I ZAMJENIKA NAČELNIKA KNINU I OTOČCU

08.05.2018.

U nedjelju, 06. svibnja 2018.g. članovi UBDR "Sveti Juraj" na čelu s potpredsjednikom Stankom Perešinom i tajnikom Stjepanom Leškovićem (Sonyem) te načelnikom Općine Gornja Stubica Jasminom Krizmanićem i zamjenikom načelnika Vladimirom Škvorcem posjetili su gradove Knin i Otočac u kojima je dio članova udruge bio u postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske policije za vrijeme rata.

U Kninu ih je dočekao gradski vijećnik i vjeroučitelj u Osnovnoj školi Franje Tuđmana Dragan Miličević nakon čega su zapalili lampione i odali počast kod spomenika "Oluja 95" u središtu grada.

Zatim su prisustvovali svetoj Misi u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu nakon čega su pješice otišli do Kninske tvrđave gdje ih je dočekao profesor povijesti i kustos u Kninskom muzeju Goran Mrnjavac koji im je bio vodič. Razgledali su Kninsku tvrđavu i novi stalni muzejski postav "Oluja 95", upoznali se sa poviješću Knina, ulozi Knina u oslobađanju Hrvatske te o podizanju hrvatske zastave na Kninskoj tvrđavi za vrijeme vojno redarstvene operacije "Oluja" početkom kolovoza 1995.g.

Poslije Knina, posjetili su grad Otočac gdje ih je dočekala i bila im vodič Ruža Orešković - turistička djelatnica i direktorica Hrvatskog radija Otočac.

Zapalili su lampione i odali počast stradalim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu u središtu Otočca, nadalje, obišli su Crkvu Presvetog Trojstva koja je u rujnu 1991.g. granatirana i teško oštećena, a nakon rata je obnovljena. Posjetili su i Gacku dolinu, vrila Gacke (Majerovo i Tonkovića vrilo) na kojima su izvori rijeke Gacke, zatim lokalne OPG-ove i na kraju siranu Runolist gdje su detaljno od vlasnika upoznati sa procesom proizvodnje pojedinih vrsta sireva koje su mogli degustirati i kupiti.


OBAVIJEST O PROVOĐENJU OBVEZNE SUSTAVNE DERATIZACIJE

Djelatnici Veterinarske stanice Zlatar Bistrica d.o.o., SANIVET DDD službe provesti će uništavanje glodavaca na Vašem domaćinstvu.

Trovanje glodavaca provest će se izlaganjem zatrovanih meka na mjesta gdje se obično glodavci pojavljuju (gospodarske zgrade, podrum, dvorište, eventualno tavan,).

Ukoliko meke budu pojedene u roku od pet dana nakon postavljanja, obavijestite nas na broj telefona 099/ 261 8729 ili 091/ 230 0599 radnim danom od 08.00 do 16.00 sati da se iste nadopune.

Detaljnije pročitajte na ovom linku


Novosti

15.10.2018 U OSMOM KOLU 1. ZAGORSKE NOGOMETNE LIGE GORNJOSTUBIČKI NOGOMETNI KLUB MATIJA GUBEC OSTVARIO NOVU POBJEDU

U nedjelju, 14. listopada 2018.g. gornjostubički nogometni klub Matija Gubec na domaćem je terenu ostvario novu pobjedu u osmom kolu 1. zagorske nogom ...

15.10.2018 ODRŽANA MANIFESTACIJA "BRANJE KURUZE I LUPITVA"

U subotu, 13. listopada 2018.g. u Gornjoj Stubici je održana manifestacija "Branje kuruze i lupitva". Manifestacija je održana u organizaciji ...

15.10.2018 ODRŽANA 9. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE GORNJA STUBICA

U petak 12. listopada 2018. godine u Etno selu „Dišeća starina“ u Slanom Potoku,  održana je 9. sjednica Općinskog vijeća Općine ...

Prikaži još novosti

 

Zaštita osobnih podataka:

Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: