POSJET UČENIKA SEDMIH I OSMIH RAZREDA NAŠE OSNOVNE ŠKOLE VUKOVARU

07.05.2018.

Dana 04. svibnja 2018.godine u sklopu projekta Promicanje istine o Domovinskom ratu, članovi UBDR „Sveti Juraj“ iz Gornje Stubice odveli su djecu sedmih razreda i njihove razrednike iz OŠ Matije Gupca u Gornjoj Stubici u herojski grad Vukovar.

Djeca su prvo  posjetila i razgledala Mjesto sjećanja - Vukovarsku bolnicu 1991. gdje su upoznati sa događajima za vrijeme razaranja i okupacije Vukovara, te sudbinom odvedenih i mučki ubijenih ranjenika iz bolnice.

Nakon bolnice obišli su i zapalili lampion kod križa na ušću Vuke u Dunav gdje ih je dočekao Siniša Podhraški, dopredsjednik UDVDR iz Jarmine, ratni pripadnik 5. gardijske brigade- tenkist.

Tu je bio i obilazak Ovčare i hangara na Ovčari gdje su, nakon pada Vukovara, od strane JNA i paravojnih srpskih snaga zvjerski mučeni i pobijeni ranjenici iz bolnice.

Na povratku su razgledali Memorijalno groblje uz stručnog vodiča koji je djeci i članovima UBDR „Sveti Juraj“ ispričao povijest i nastanak Memorijalnog groblja. Djeca su zapalili lampione kod križa te na grobu Blage Zadre - legendarnog zapovjednika obrane Borovog naselja.

Obiđen je i vodotoranj, simbol razaranja Vukovara, koji se nalazi na ulazu u naselje Mitnicu i upravo se obnavlja, te na kraju Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, gdje ih je dočekao Stanko Zadro, brat pokojnog Blage Zadre, te ispričao o ulozi obitelji Zadro u obrani Vukovara, svojem zarobljavanju i boravku u logorima u Srbiji.
Edukacijski izlet jako je dojmio djecu koja su od izravnih sudionika Domovinskog rata čula o strahotama i razaranjima Vukovara.

Hvala učiteljici Marini Pakelj i učitelju Marku Mihaljincu, koji su kao razrednici sudjelovali na edukacijskom izletu zajedno sa svojim učenicima te  Udruzi branitelja Domovinskog rata „Sveti Juraj“ iz Gornje Stubice na sudjelovanju u projektu Promicanje istine o Domovinskom ratu, a posebno potpredsjedniku UBDR „Sveti Juraj“ Stanku Perešinu i tajniku Stjepanu Leškoviću (Sonyu) na sudjelovanju i organizaciji ovog edukativnog izleta.
 


OBAVIJEST O PROVOĐENJU OBVEZNE SUSTAVNE DERATIZACIJE

Djelatnici Veterinarske stanice Zlatar Bistrica d.o.o., SANIVET DDD službe provesti će uništavanje glodavaca na Vašem domaćinstvu.

Trovanje glodavaca provest će se izlaganjem zatrovanih meka na mjesta gdje se obično glodavci pojavljuju (gospodarske zgrade, podrum, dvorište, eventualno tavan,).

Ukoliko meke budu pojedene u roku od pet dana nakon postavljanja, obavijestite nas na broj telefona 099/ 261 8729 ili 091/ 230 0599 radnim danom od 08.00 do 16.00 sati da se iste nadopune.

Detaljnije pročitajte na ovom linku


Novosti

15.10.2018 U OSMOM KOLU 1. ZAGORSKE NOGOMETNE LIGE GORNJOSTUBIČKI NOGOMETNI KLUB MATIJA GUBEC OSTVARIO NOVU POBJEDU

U nedjelju, 14. listopada 2018.g. gornjostubički nogometni klub Matija Gubec na domaćem je terenu ostvario novu pobjedu u osmom kolu 1. zagorske nogom ...

15.10.2018 ODRŽANA MANIFESTACIJA "BRANJE KURUZE I LUPITVA"

U subotu, 13. listopada 2018.g. u Gornjoj Stubici je održana manifestacija "Branje kuruze i lupitva". Manifestacija je održana u organizaciji ...

15.10.2018 ODRŽANA 9. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE GORNJA STUBICA

U petak 12. listopada 2018. godine u Etno selu „Dišeća starina“ u Slanom Potoku,  održana je 9. sjednica Općinskog vijeća Općine ...

Prikaži još novosti

 

Zaštita osobnih podataka:

Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: