ODRŽANO TRADICIONALNO „VINCEKOVO 2018.“ U GORNJOJ STUBICI

30.01.2018.

Dana 27. siječnja 2018. održano je tradicionalno „Vincekovo“ u Gornjoj Stubici u organizaciji Udruge vinara i vinogradara „Peharček“ i vlasnika restorana „Rody“ u Samcima Zdravka Klanjčića s obitelji.

Program je započeo Svetom misom kod Kapelice sv. Vinka u Modrovcu koju je predvodio upravitelj Župe sv. Jurja Mučenika u Gornjoj Stubici vlč. Nikola Jurković. Svetoj misi prisustvovala je i predsjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica Đurđica Labaš.

Nakon Svete mise, svi su se već tradicionalno okupili kod restorana „Rody“ u Samcima. Uz blagoslov vlč. Nikole Jurkovića  te u društvu predsjednika Udruge vinara i vinogradara Peharček Siniše Znike, vlasnik restorana Zdravko Klanjčić obavio je prve rezidbe u svome vinogradu, započevsši tako i službeno novu vinogradarsku godinu. Blagoslov vinograda najavilo je Udruga kuburaša Marija Bistrica.

Održan je i prigodni  kulturno umjetnički program u kojem su nastupili Puhački orkestar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica, Ženski vokalni ansambl „Fiola“ iz Gornje Stubice, Klapa „Bistrica“ iz Marije Bistrice,  TS KUD-a Stubica, solisti Ivica Kontent i  Juraj Moštak, Hands&Voice Tomi i Vladek, Tamburaški sastav „Stubički zvon“ i gosti iz Slovenije. Program je vodio Zdravko Grabušić.

Uz mnogobrojne Stubičance i turiste na Vincekovom su bili i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, gradonačelnik Grada Donja Stubica Nikola Gospočić, zamjenik gradonačelnika Luka Grabušič, načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak i zamjenica načelnika Anica Benger.


Novosti

20.02.2019 OVE SUBOTE U GORNJOJ STUBICI MOBILNO RECIKLAŽNO DVORIŠTE

Obavještavaju se mještani Općine Gornja Stubica da će se dana  23. veljače 2019.  godine (subota) u vremenskom razdoblju od 08.00 ...

19.02.2019 IZGRAĐEN NOGOSTUP ISPRED ZGRADE DOMA ZDRAVLJA U GORNJOJ STUBICI

Jučer su završeni radovi na izgradnji nogostupa ispred zgrade Doma zdravlja u Gornjoj Stubici. Izgradnjom nogostupa  ponovno je stavljen u funkc ...

18.02.2019 ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD-a SVETI MATEJ

U subotu 16. veljače 2018. godine održana je Izvještajna skupština DVD-a Sveti Matej, koje djeluje unutar Vatrogasne zajednice Općine Gornja ...

Prikaži još novosti

 

Zaštita osobnih podataka:

Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: