ODRŽANO TRADICIONALNO „VINCEKOVO 2018.“ U GORNJOJ STUBICI

Dana 27. siječnja 2018. održano je tradicionalno „Vincekovo“ u Gornjoj Stubici u organizaciji Udruge vinara i vinogradara „Peharček“ i vlasnika restorana „Rody“ u Samcima Zdravka Klanjčića s obitelji.

Program je započeo Svetom misom kod Kapelice sv. Vinka u Modrovcu koju je predvodio upravitelj Župe sv. Jurja Mučenika u Gornjoj Stubici vlč. Nikola Jurković. Svetoj misi prisustvovala je i predsjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica Đurđica Labaš.

Nakon Svete mise, svi su se već tradicionalno okupili kod restorana „Rody“ u Samcima. Uz blagoslov vlč. Nikole Jurkovića  te u društvu predsjednika Udruge vinara i vinogradara Peharček Siniše Znike, vlasnik restorana Zdravko Klanjčić obavio je prve rezidbe u svome vinogradu, započevsši tako i službeno novu vinogradarsku godinu. Blagoslov vinograda najavilo je Udruga kuburaša Marija Bistrica.

Održan je i prigodni  kulturno umjetnički program u kojem su nastupili Puhački orkestar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica, Ženski vokalni ansambl „Fiola“ iz Gornje Stubice, Klapa „Bistrica“ iz Marije Bistrice,  TS KUD-a Stubica, solisti Ivica Kontent i  Juraj Moštak, Hands&Voice Tomi i Vladek, Tamburaški sastav „Stubički zvon“ i gosti iz Slovenije. Program je vodio Zdravko Grabušić.

Uz mnogobrojne Stubičance i turiste na Vincekovom su bili i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, gradonačelnik Grada Donja Stubica Nikola Gospočić, zamjenik gradonačelnika Luka Grabušič, načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak i zamjenica načelnika Anica Benger.


Novosti

21.05.2018 Blagoslov odmorišta i male kapelice „Duha svetoga“

U nedjelju 20. svibnja 2018. godine blagoslovljeno je odmorište i mala kapelica „Duha svetoga“ pokraj Župne crkve svetog Jurja mučenika ...

21.05.2018 Vatrogasna zajednica općine Gornja Stubica organizator osposobljavanja za zvanje „Vatrogasac I. klase“

Vatrogasna zajednica općine Gornja Stubica bila je uspješan organizator osposobljavanja za zvanje „vatrogasac I klase&ldquo ...

21.05.2018 U Svetom Mateju održana 29. redovna skupština Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije

U petak 18. svibnja 2018. godine u Vatrogasnom domu DVD-a Sveti Matej održana je 29. redovna skupština Vatrogasne zajednice KZŽ.  U izvje&s ...

Prikaži još novosti
Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: