OBILJEŽEN DAN NEOVISNOSTI I DAN BRANITELJA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

Dana 08. listopada 2017. povodom Dana neovisnosti , kada je tog Dana 1991. Hrvatski sabor donio povijesnu Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ te pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja kao takva više ne postoji i povodom Dana branitelja Krapinsko-zagorske županije, u Gornjoj Stubici je održano svečano obilježavanje tog datuma.

U župnoj crkvi sv. Jurja najprije je održana svečana sveta misa koju je predvodio upravitelj Župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici vlč. Nikola Jurković, a svojim izvedbama misno slavlje upotpunili su Puhački orkestar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica, Hrvatsko Seljačko pjevačko društvo - "Antun Radić" Okić iz Samobora te Crkveni zbor župne crkve sv. Jurja.

Nakon misnog slavlja, u Spomen parku Rudolfa Perešina položeno je cvijeće, upaljeni su lampioni i odana je počast za sve branitelje s područja Krapinsko-zagorske županije i Republike Hrvatske koji su stradali u Domovinskom ratu, održan je prigodni program i izmoljene su prigodne molitve koje je predvodio vlč. Nikola Jurković.

Vijenac su u Spomen parku Rudolfa Perešina ispred biste Rudolfa Perešina položili, upalili lampione i počast odali, delegacija Općine Gornja Stubica, načelnik Općine Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš, potpredsjednik Općinskog vijeća Ivan Bigec, županijska vijećnica Kristina Rafaj te općinski vijećnici, zatim lampione su upalili i odali počast predsjednik i tajnik Udruge branitelja Domovinskog rata "Sveti Juraj" iz Gornje Stubice Ivan Ilinić i Stjepan Lešković (Sony) zajedno s članovima udruge, vlč. Nikola Jurković, predstavnici drugih gornjostubičkih udruga te ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca u Gornjoj Stubici Sanja Knezić.

Više od jedanaest tisuća branitelja s područja Krapinsko-zagorske županije sudjelovalo je na ratištima diljem Hrvatske u svim postrojbama Hrvatske vojske, a mnogi od njih položili su svoje živote za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku te je danas obilježen i njihov Dan.

Nakon svečanog obilježavanja, za sve sudionike održan je prigodni domjenak u prostoru Sportskog centra kojeg su pripremili članovi Udruge branitelja Domovinskog rata "Sveti Juraj".


Novosti

23.02.2018 Jučer održana početna konferencija te potpisivanje Ugovora projekta Mi pomažemo starijima

U četvrtak, 22.veljače u Gradskoj galeriji, Grada Zabok 23 partnera na EU projektu „MIPOS -  Mi pomažemo starijima“  potpisali su Sp ...

23.02.2018 OVE SUBOTE U GORNJOJ STUBICI PRIKUPLJANJE OTPADA PUTEM MOBILNOG RECIKLAŽNOG DVORIŠTA

Obavještavaju se mještani Općine Gornja Stubica da će se dana  24. veljače 2018. godine (subota) u vremenskom razdoblju od 08.00 do 16, ...

22.02.2018 ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA MLADIH HNS-a PODRUŽNICE GORNJA STUBICA

U srijedu,  21. veljače 2018. godine u prostoru Sportskog centra u Gornjoj Stubici održana je izborna skupština Mladih HNS-a podružnice Gornja ...

Prikaži još novosti
Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: