U GUSAKOVCU ODRŽANA SVETA MISA I BLAGOSLOV OBNOVLJENOG RASPELA

U subotu, 23. lipnja 2018. u Gusakovcu, neposredno uz državnu cestu D-307, prije skretanja za Šagudovec, Selnicu i Mariju Bistricu, održana je sveta misa i blagoslov obnovljenog raspela.

Raspelo su obnovili mještani Gusakovca uz pomoć Općine Gornja Stubica. Izvršeni su zemljani, betonski i drugi radovi, a izgrađena je i malena drvena kapelica.

U obnovi su se osobito istaknuli mještani zaseoka Bakrani, Blageci i Horvatinčići ali i drugih zaseoka s područja Gusakovca.

Misu i blagoslov predvodio je upravitelj naše Župe, vlč. Nikola Jurković.

Vlč. Nikola Jurković naglasio je da će svi zaslužni za obnovu raspela biti poimence nabrojani i istaknuti u dokumentima Župe i u listu Gornjostubička luč.

Nakon mise i blagoslova raspela održan je prigodni domjenak kojeg su pripremili i organizirali mještani Gusakovca.

Osim mještana Gusakovca, Šagudovca, Dobrih Zdenaca, Selnice, Huma Bistričkog i drugih okolnih mjesta, na misi i blagoslovu obnovljenog raspela nazočni su bili i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, županijska vijećnica Kristina Rafaj, općinska vijećnica Ana Maria Labaš te članovi Vijeća mjesnog odbora Šagudovec - Gusakovec Zdenko Labaš, Željko Horvatinčić i Željko Blagec. 

 


Novosti

19.07.2018 Obavijest korisnicima vode iz lokalnog vodovoda Sveti Matej

Obaviještavaju se korisnici vode iz lokalnog vodovoda Sveti Matej da voda iz navedenog vodovoda nije za ljudsku konzumaciju kako je utvrđeno Analiti ...

18.07.2018 KONCERTOM ETHNO CROATIA U DVORCU ORŠIĆ ZAVRŠEN GLAZBENO-SCENSKI FESTIVAL „LJETO U DVORCU ORŠIĆ“

Koncertom 20 mladih umjetnika iz cijelog svijeta u sklopu projekta Ethno Croatica završen je glazbeno – scenski festival „Ljeto u Dvorcu O ...

17.07.2018 Članovi DVD-a Sveti Matej pomogli u uređenju školskog okoliša

U subotu 14. srpnja 2018. godine članovi DVD-a Sveti Matej pomagali su u uređenju školskog okoliša Područne škole Sveti Matej. Sr ...

Prikaži još novosti

 

Zaštita osobnih podataka:

Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: